Cor Gospel Profesional

Amb el seu directe dinàmic, alegre i contagiós…

Messengers està convertint el gospel en tot un fenomen de masses arreu del nostre país.

L’any 2000 comença a Catalunya un moviment coral que pren com a punt de partida la música gospel i que arrela amb moltíssima força en tot el teixit musical i vocal del país. Un dels pioners en aquest moviment fou el pianista i compositor Ramon Escalé, que posa en marxa diversos cors i crea la Xarxa Gospel de Catalunya que els aglutina a tots sota un mateix concepte musical i línia pedagògica.
Fruit d’aquest intens treball emergeixen en el si dels diferents cors un seguit de solistes d’una gran qualitat i l’any 2008 es crea Barcelona Gospel Messengers, un projecte que uneix a una vintena d’aquests solistes, al més pur estil “all-stars”, on destaca la joventut, la expressivitat i la intensa formació musical de tots els seus components.

Des de llavors, han portant les seves enèrgiques actuacions per tots els racons de casa nostra, trepitjant escenaris tan emblemàtics com el Palau de la Música Catalana, la Sala Oval del MNAC, el Teatre Grec de Montjuic, l’Auditori de Barcelona, o la sala Luz de Gas, entre molts d’altres, assolint un gran nivell tècnic i comunicatiu.

Espectacles

Troba aquí un recull dels nostres darrers espectacles, enregistraments o participacions.

Un tribut a George Harrison

Actualment disponible

Després d’assolir més de 70 representacions en la darrera gira, convertint el seu gospel dinàmic, alegre i contagiós en tot un fenomen de masses arreu del nostre país, Barcelona Gospel Messengers torna als escenaris a principis de 2016 amb “Living in the Material World”, una innovadora proposta on porten alguns dels més coneguts temes de GEORGE HARRISON, al seu terreny, embolcallant de jazz, funk i gospel contemporani melodies que han esdevingut ja clàssiques.

Barcelona Gospel Messengers ens conviden a redescobrir no només el llegat musical de GEORGE HARRISON, sinó també el seu llarg viatge a la recerca de la espiritualitat, la pau i l’amor i el seu discurs carregat de consciència social, rememorant-ne el context històric a través una cuidada posada en escena i traslladant aquests valors fonamentals fins als nostres dies, en que es commemoren els 15 anys de la seva mort.

Un sentit homenatge, que ens porta des de els inicis de HARRISON amb The Beatles fins a les seves darreres composicions, on “Here comes the sun”, “My sweet lord”, “What is life”, “Give me love”, “Something” o “While my guitar gently weeps”, i molts d’altres es vesteixen de nous colors, noves sonoritats i tota l’energia positiva, marca de la casa Messengers.

Actualment disponible

Al maig de 2014 veu la llum …Go Higher! (Discmedi 2014), el segon treball discogràfic de Barcelona Gospel Messengers, enregistrat per David Casamitjana a Espai Sonor Montoliu i masteritzat als prestigiosos Abbey Road Studios de Londres per Alex Wharton. Un disc directe, dinàmic, alegre i contagiós, que viatja més enllà del gospel, oferint-nos pinzellades del millor R&B, funk i pop de les ultimes dècades, amb una qualitat técnica i solidesa harmònica sense precedents en el nostre país.

…Go Higher! (Discmedi 2014) és un clam a l’optimisme, a superar junts els obstacles i a exigir-nos sempre més, l’autèntica filosofia de Barcelona Gospel Messengers.

Espectacle no disponible actualment

L’any 2011 participen en la producció del Taller de músics Gospel & Flamenco amb la cantaora Alba Guerrero, en el marc del Festival de Flamenco de Ciutat Vella i el 2012 editen el seu primer treball discogràfic, amb la col·laboració especial de Paula Domínguez, enregistrat per David Casamitjana a l’Auditori Pau Casals de El Vendrell.

Concurs de TV3

Finalitzat

El 2013 Messengers són seleccionats per formar part del programa musical de màxima audiència de TV3 “Oh, Happy Day”, del qual esdevenen finalistes, superant 12 setmanes d’intenses proves i guanyant-se gran estima i reconeixement tant per part del jurat com del públic, sota el crit de…

Go Go Messengers!

Membres

Coneix els integrants del cor Messengers

Ramon Escalé

Ramon Escalé

Director

Ariadna Ferrer

Ariadna Ferrer

Contralto

Clàudia Masagué

Clàudia Masagué

Contralto

Marta Riera

Marta Riera

Contralto

Mónica González

Mónica González

Contralto

Natalia González

Natalia González

Contralto

Belen Cañamares

Belen Cañamares

Soprano

Laia Badrenas

Laia Badrenas

Soprano

Mar Vilaseca

Mar Vilaseca

Soprano

Rocío Seligrat

Rocío Seligrat

Soprano

Sara Villamora

Sara Villamora

Soprano

Verónica Marín

Verónica Marín

Soprano

Albert Vidal

Albert Vidal

Tenor

David Repullés

David Repullés

Tenor

Javier Río

Javier Río

Tenor

John Crockett

John Crockett

Tenor

Jordi Cardona

Jordi Cardona

Tenor

Manel García

Manel García

Tenor

X